RUMUREK - emida jest w Rudzi Śląskiej od końca 2007roku
Szczerze przyznam, że bardzo często nas mylą z poprzednią firmą która miał bardzo kiepskie notowania. Ale taka już chyba cena nieświadomości wielu osób (myślą: skoda to skoda, a czy śliwka czy inny to już nieistotne).
Nie mam tu żalu do nikogo, poprostu nie każdy widać o tym wie
Witam. Wcześniej pisałem o Ganinexie w Katowicach , ale albo chciałem napisać, albo gdzieś się "zapodziało". Byłem na przeglądzie "olejowym". Obsługa sympatyczna ( i część mi się podoba), wjazd na stanowisko bez czekania (byłem umówiony). Miałem możliwość - i wykorzystałem ją - być przy samochodzie. Wymieniłem opony na zimowe. Przy okazji porozmawiałem o stanie hamulców. Ozonowanie klimy i wymiana - na moje życzenie- filtra przeciwpyłkowego. Nie wymieniono filtrów paliwa i powietrza (wymiana standard co 30 kkm, a miały dopiero 15 kkm). Tylko że wlali mi SHELL 5W 30. Specyfikacja 504 i 507. Byłem dokupić literek na wszelki wypadek, bo nigdzie nie mogłem go znaleźć i zapytałem o poprawność oleju. Powiedzieli że O.K. Niby tak ale co latem? 5W 30 to temperatura latem 20 stopni C? Przepraszam, że tutaj wątek olejowy , ale tak "przy okazji z rozpędu" GANINEX PODOBA MI SIĘ. Zapłata 650 zł.
Pozdrawiam.
GANINEX PODOBA MI SIĘ. Zapłata 650 zł.
za serwis !!! z wymianą opon i czyszczenie klimy !!! no co ty to ??? Ty chyba w mercedesie byłeś !!! zapytaj ile zapłacisz za przegląd ! bo serwis to tylko wymiana oleju Filtra paliwa co 60 tyś !!! Wiesz że przegląd masz robić srednio co 30 tyś
Oznaczenie w księżce obsługi QG1 Tanio to z mechanikiem pogadałeś :lol:
Do Grzes39. Witaj.
Może masz rację, że się tak obśmiałeś. Śmiech to zdrowie. Ale 4,5 litra oleju = 270,o zł
przekładka 4 opon z wyważeniem = 50,0 zł
Filtr przeciwpyłkowy + 60,0 zł , ozonowanie klimatyzacji = 100 zł. Razem materiały i kawałek robocizny wychodzi mi 480 zł. Pozostało 170 zł w tym 22% VAT.
Możesz się śmiać do rozpuku. Możesz napisać że "markowy"olej kupiłeś o połowę taniej na ... gdzie chcesz. I ze sam wymieniłeś ten olej i opony. Gratulacje. Tylko zazdrościć.
I cały czas pamiętaj , że śmiech to zdrowie.
Pozdrawiam.
jatagan co do cen to istotnie zapłaciłeś sporo ... jak na O1...
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 4 Litry
Znaleziono w 2 sklepach w cenie od 125,00 zł do 166,00 zł.
przy wymianie Oleju wchodzi jeszcze wymiana filtrów ...
Filtr kabinowy – przeciwpyłkowy K1006 20 zł
Opony ok 50 zł
Klima 100 zł
To niech za całość z robotą wyjdzie 400 zł ...
Na następny przegląd polecam ARMAX w Dąbrowie Górniczej :wink:
Możesz mi wierzyć, zobaczysz co to znaczy miła obsługa + 100 % prof. robota
Od zakupu swojej czeszki non stop wszystko co robię w czeszce robię u nich,
NIGDY nie zdarzyło mi się żeby coś było nie tak ...
Witam Cię serdecznie Piratko.
Dzięki za rzeczową odpowiedź. Przy następnym przeglądzie spróbuję podejść do ARMAXU.
Podajesz ceny sklepowe - rozumiem , że przywiozłaś własny olej. Ja wcześniej miałem - na gwarancji- wlewany Castrol EDGE 5W - 40 ( po 80 zł/litr. W sklepach nie było, a w innej stacji podali cenę 65zł/za litr. W Ganinexie zmienili na Shela. A teraz jestem- od 8 dni - po gwarancji i na wymianę oleju i filtrów mogę jechać do z dawna mi znanej stacji wymieniającej olej i filtry. Cena zejdzie też o połowę. Armax na wymianę płynu hamulcowego , tarcz i klocków - za 30 kkm.
Pozdrawiam
jatagan, co do ceny jaką zapłaciłam to jest zdecydowanie niższa, niż twoja,
Olej jak zawsze leją już chłopaki, tak jak zakup filtrów, klocków, tarcz, płynu hamulcowego itd.
z tego co wiem to chłopaki z Armax-u mają jakiś rabat dla aut oklejonych z naszego forum ...
a co to serwisowania, wszystko mam bite w książce serwisowej, co ważne stosuję oryginalne podzespoły...
Chyba że na prośbę klienta to zamontują tańszy zamiennik lub to co sam zakupisz
Piratka Zachęciłaś mnie. Tylko na spoty nie jeżdżę , z przodu mam przyklejony znaczek OCP (kupiłem u kolegi ,trzyma się, dziękuję), ale usiłowanie zakupu nalepki kończy się fiaskiem. W "szukajce" wszystkie rozmowy i oferty na ten temat są datowane dawno temu. Była oferta " wyślę za darmo każdemu kto przynajmniej 10 razy pogadał", ale wtedy nie miałem 10 i nie chciałem "naciągać" bzdetami , żeby tylko mieć . Chętnie ją kupię (może ktoś to przeczyta i się zlituje? ) Jeśli faktycznie jest tam jakaś bonifikata dla OCP to miło. Ale bez naklejki nie będę się prosił (wiecie, rozumiecie ja jestem w OCP -to może jakaś zniżka ops: ). Chyba bym sam w siebie zwątpił. (jestem "starej daty" )
Pozdrawiam
jatagan, ja serwisuje autko w Dabrowie u chlopakow, mysle ze jak powiesz ze jestes z OCP nie musisz miec wlepy to wystarczy...
Tylko pytanie czy z łazisk Ci sie oplaca jechac?
geniug66. Oczywiście że tak - jeśli będziemy to traktować tylko z . poziomu ekonomii. Przecież obniżenie kosztu przeglądu o 2 stówki to jest bak paliwa na 800 km . A tak daleko nie mam. drogą 15 to nawet ekonomicznie .
Inna sprawa, że po takich zmianach serwisu w garażu powstanie mały magazyn niewykorzystanych olejków. Już mam "nagryziony" literek Castrola EDGE, w bagażniku jeszcze dziewiczy shell (na wszelki wypadek) - co dalej?
Pozdrowienia
jatagan pracuję w czymś takim: http://auto-ap.pl/http://www.maxgear.pl/pl/id/18/nowosci Jak masz jakieś zapotrzebowanie na części do Skody (użytkówka) to dla chłopaków z OCP staram się załatwiać upusty. Jestem z Tychów to odbiór chyba nie będzie problemowy!! W każdym bądź razie jak czytałem Twój post o cenach z serwisu to uważam że Cię zerżli jak cholera.
Kristofokles stara zasada - jak ktoś się da "wyrżnąć" - nie śmie ryczeć . Ale dzięki za ofertę. Na razie moja octa to jeszcze nówka- więc odpukać... Teraz po gwarancji będę się rozglądał za sensowną obsługą. Mam namiary od wiarygodnego znajomego ( 7 lat obsługuje swoją O) w warsztacie w Zgoniu ( przy trasie 81) - przyjdzie czas - też sprawdzimy.
Pozdrawiam
Omijajcie szerokim, hmm bardzo szerokim łukiem ASO Marszałek w Częstochowie!
Galke tempomatu montowali mi 4 godziny, łamiąc kawalek plastiku, ktory jest odpowiedzialny za automatyczne wylaczanie kierunkowskazow, przy okazji kierownica porysana.....dalej nie che opisywac zeby sie nie denerwowac....problem rozwiazalem dopiero w ASO Lellek w Opolu (moge polecic).
Czy może ktoś polecić jakiś porządny serwis nieautoryzowany w Katowicach lub Mikołowie? Chodzi o wymianę rozrządu. Może być brud, smród i ubóstwo. Byle robota była 100% profi.
Komentarz